AVON призовава: „Сложи си обица на ухото! Нека заедно спрем домашното насилие!“

По данни на „Алианс за защита срещу домашното насилие“ през последната година се наблюдава ясно изразена тенденция за увеличаване броя на жертвите и упражняване на по-тежки форми на насилие
08/07/14 16:19

8 юли 2014 г.

На специална пресконференция в столичния клуб “Ялта” AVONБългария даде старт на тазгодишното издание на благотворителната кампания „Говори открито срещу домашното насилие”. Инициативата залага на смела и откровено стряскаща визия, с която AVON се стреми да шокира и привлече внимание към проблема. Посланието на кампанията „Сложи си обица на ухото! Нека заедно спрем домашното насилие!” призовава обществото да покаже непримиримост към проявите на насилие и да говори открито за тях.Новият благотворителен продукт – обици „Нови възможности за жените“, са в центъра на кампанията, подкрепяна от Деси Бакърджиева, Теодора Духовникова, Мона Недева, Орлин Павлов и Калин Врачански. Набраните средства от кампанията през 2014 г. ще бъдат дарени на партньора на „Говори открито“ – „Алианс за защита срещу домашното насилие”.

Посланикът на кампанията тази година – Деси Бакърджиева –засне специална фото сесия, в която показва истинското лице на домашното насилие. Новата й роля на жертва в рамките на „Говори открито срещу домашното насилие” цели да провокира обществото и да извади на показ действителността, с която се сблъсква една на всеки четири българки.

„Действителността е шокираща и ако трябва и ние да бъдем шокиращи, за да я променим – готови сме да го направим. Време е всички да си сложим обица на ухото и да разберем, че само с обединени сили можем да сложим край на домашното насилие. Обществото трябва да се обедини срещу проблема и да работи дългосрочно и последователно за разрешаването му.Тази година всички набрани средства ще бъдат дарени на кризисен център за жени и деца пострадали от домашно насилие в Димитровград“, коментира Деница Желязкова, мениджър PRи реклама на AVON за регион Балкани.

Председателят на Алианса г-жа Геновева Тишева на свой ред сподели най-новите тревожни данни, с които организацията разполага – тенденцията в Европа показва, че вече всяка трета жена е жертва на тормоз – или 33% от жените над 15-годишна възраст. В България този процент засега все още е 23%, като според специалистите стойностите са по-ниски, защото малко хора са готови да го признаят и да потърсят помощ. От друга страна 29% от жените в България в детството си са преживели поне една от трите форми на насилие - физическо, сексуално или психологическо. Има ясно изразена тенденция за упражняване на по-тежки форми на насилие, а също така и насилие срещу деца, насилие срещу възрастни хора от техни деца - все тенденции, проявили се от миналата година насам.

Като част от кампанията в средата на юли на Facebookстраницата на AVONБългария https://www.facebook.com/avonbulgaria ще стартира и дигитална апликация. С нея AVON призовава всеки да се включи в инициативата, като сподели своя снимка с благотворителния продукт и покани приятелите си да направят същото.

За да подкрепите кампанията, поръчайте благотворителен продукт от синята серия на AVON. 100% от приходите от продажба отиват във фонд, с който компанията подпомага центрове на „Алианс за защита срещу домашното насилие”. От 2011 г. досега с финансовата помощ на AVONса осигурени близо 1000 безплатни социално-психологически и юридически консултации за жертви на домашно насилие.

За AVON

AVON, Компанията за жени, е водеща световна козметична компания с близо 11 милиарда долара годишен приход. Като един от световните лидери в директните продажби, продуктите на AVON се предлагат от над 6 милиона независими Представители в над 100 страни по света. Компанията предлага козметични, модни продукти и бижутерия, включително и добре познатите козметични серии: AVON Color, Anew, Skin-So-Soft, Solutions, Advance Techniques, Naturals и други. Повече за AVON и продуктите, може да научите на адрес: www.avoncompany.com, www.avon.bg, както и във Facebook групата на компанията – https://www.facebook.com/AVONbulgaria.

За повече информация:

Елена Станева

PR Consultant

All Channels PR

Tел. 434 03 50, 855 80 83, 0879 163 251

E-mail: estaneva@all-channels.com

Юлия Златанова

PR & Advertising Specialist Bulgaria, Albania, Macedonia
AVON Cosmetics Bulgaria, Albania, Macedonia

тел.: 02/9765 915, 0882 164 915

Julia.Zlatanova@avon.com

Към новини