Новини

 • 28/08/17 15:14
  ПОКАНА ДО МЕДИИТЕ - ПРЕСKОНФЕРЕНЦИЯ - 30.08.2017 г.
  Сдружение „Алианс за защита от насилие основано на пола”, обединяващо 11 организации от цялата страна и Фондация „Български център за джендър изследвания”, със съдействието на Българската телеграфна агенция организират на 30 август 2017 г. от 13,00 до 14,30 часа в сградата на БТА пресконференция на тема „НЕ на насилието срещу Жените и бездействието на институциите! ДА на незабавната ратификация на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба срещу насилието срещу жените и домашното насилие – Истанбулската конвенция!”
 • 28/08/17 13:34
  ПРИЗИВ ЗА ДЕЙСТВИЕ
  Изправяме се срещу БЕЗДЕЙСТВИЕТО и срещу НЕжеланието да се приемат необходимите законодателни промени за най-строго преследване и наказване на извършителите на насилие! Да се ратифицира незабавно Истанбулската конвенция- Конвенцията на Съвета на Европаза превенция и борба срещу насилието срещу жените и домашното насилие! НЕ на ОРЪЖИЯТА и на БЕЗКОНТРОЛНАТА им употреба!
 • 23/05/17 11:46
  Проект „FIRST"
  Сдружение „Център Динамика” е партньор в международен проект „FIRST – изграждане на капацитет за първи точки за контакт за жертви на домашно насилие и насилие, основано на пола” с участието на България, Словения, Хърватия и Обединеното кралство, популяризиращ първото действие срещу насилието.
 • 22/05/17 12:01
  Специализирано обучение за магистрати в Букурещ
  В периода 10-12 май 2017 г. в гр. Букурещ се проведе специализарано обучение на адвокати, съдии и прокурори от България и Румъния в рамкита на проект “Strengthening lawyers’ legal knowledge and cooperation with prosecutors and judges, to protect victims of human trafficking rights in the judicial proceedings”, (JUST/2015/JTRA/AG/EJTR/8686).
 • 04/05/17 11:51
  Заключителен семинар по проект "Има много начини да се справиш с насилието"
  На 25-ти април 2017 г. в град София бе проведено заключително събитие по проект „Има много начини да се справиш с насилието”, финансиран от НФМ 2009-2014, Мярка 5 „Кампании за повишаване на информираността и чувствителността”, Програма BG 12 „Домашно насилие и насилие основано на полов признак“. Проектът се изпълнява от Сдружение „Алианс за защита от насилие, основано на пола, съвместно с Областен ромски съюз (Бургас).
 • 24/11/16 16:08
  НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ 2016 - Обединени срещу насилието, за Сигурност и Солидарност
  Позиция и призив на Алианс за защита от насилие основано на пола(АЗНОП) Алианс за защита от насилие основано на пола се присъединява към Европейската кампания Stepup и към Европейската коалиция за премахване на насилието срещу жени! – Време за Обединение за качествен скок и промяна в законодателство и политики за повече сигурност и пълен достъп до услуги за пострадалите от домашно насилие и други форми на насилие, основано на пола.
 • 16/09/16 11:42
  Евродепутатът Мария Габриел се срещна в Брюксел с представителя на България в лятното училище „Агора“
  За втора поредна година в Брюксел се проведе лятно училище „Агора“, организирано от Европейското женско лоби. Целта бе заздравяване на връзките между младите хора, които работят по въпроса за равенството между половете и повишаване броя на възможностите за развитие на жените в различни сфери на дейност. Участниците бяха млади жени на възраст между 18- 30 години от цяла Европа.
 • 13/07/16 14:45
  Жените начело на властта по света
  От утре Великобритания ще има жена за премиер и това ще е Тереза Мей. По този повод Франс прес предлага справка на страните в света, ръководени от жени.
 • 29/06/16 17:18
  Deadline extended! Call for Applications for the Women’s Human Rights Training Institute (WHRTI), 2016-2017
  Deadline for applications extended: 22 July 2016 Bulgarian Gender Research Foundation (BGRF), in cooperation with its partners the Advocates for Human Rights from Minnesota, the International Network for Economic, Social and Cultural Rights /ESCR-Net/ and the European Women Lawyers’ Association/ EWLA/ are pleased to announce the Call for Applications to participate in the training programme of the Sixth Round of the Women’s Human Rights Training Institute (WHRTI), 2016-2017. The first session of the Institute will be followed by a workshop of the International Network on Economic, Social and Cultural Rights.
 • 31/05/16 15:35
  Call for Applications for the Women’s Human Rights Training Institute (WHRTI), 2016-2017
  Bulgarian Gender Research Foundation (BGRF), in cooperation with its partners the Advocates for Human Rights from Minnesota, the International Network for Economic, Social and Cultural Rights /ESCR-Net/ and the European Women Lawyers’ Association /EWLA/ are pleased to announce the Call for Applications to participate in the training programme of the Sixth Round of the Women’s Human Rights Training Institute (WHRTI), 2016-2017. The first session of the Institute will be followed by a workshop of the International Network on Economic, Social and Cultural Rights.
 • 22/04/16 15:37
  България подписа Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието срещу жени и домашното насилие (Истанбулската конвенция)
  Страната ни се присъедини към Истанбулската конвенция. Подписа си от името на България е поставила правосъдната министърка Екатерина Захариева, съобщават от ведомството.
 • 20/04/16 16:15
  Държавната агенция за закрила на детето и "Алианс за защита от насилие, основано на пола" обединяват усилия в защита на децата
  Споразумение за сътрудничество подписаха председателят на Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ Ева Жечева и председателят на сдружението "Алианс за защита от насилие, основано на пола" /АЗНОП/ Геновева Тишева, съобщиха от агенцията.