Екипът на кампанията „Да бъдеш Баща“ получи приз „Проект на годината 2014“ в социалната сфера

25/03/15 14:14

В юбилейния десети конкурс Проект на годината[1], организиран от Фондация Лале, бяха номинирани 30 проекта от цяла България. Проектите са представени от граждански организации и партньори, финансиращи организации, членове на екипа, доброволци и граждани, участвали в дейностите.

Призът „Проект на годината 2014“ бе официално връчен на Асоциация Родителии водещ партньор в проекта Национална кампания „Да бъдеш Баща“. Целта на кампанията е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници с оглед на пълноценно развитие на децата. На официалната церемония, която се проведе на 23 март в камерна зала „България“ в София, представители на обединението от партньори получиха престижната скулптура от посланика на Кралство Белгия Н.Пр. г-жа Ван Калстър и председателя на УС КРИБ г-н Кирил Домусчиев.

Журито сподели, че е силно впечатлено от иновативността на посланията, от широкия обхват на кампанията и големия брой съмишленици, които се застъпват за „Да бъдеш Баща“. Висока оценка получиха за труда си партньорите в проекта, които само за една година успяха да постигнат положителни резултати в национален и международен контекст.

„Кампанията бе замислена като проект с по-малък обхват, но причината да разширим толкова много дейностите е, че хора от цялата страна започнаха да се свързват с нас, предлагайки своята подкрепа. Благодарим на журито за високото признание и посвещаваме наградата най-вече на всички онези родители, учители, възпитатели и професионалисти в социалната сфера, които ежедневно работят за пълноценното развитие на децата без да имат нужда да се самоизтъкват с успехите си“, заяви координаторът на кампанията Деян Петров.

Тази година най-добрите проекти, участващи в конкурса на Фондация Лале, бяха излъчени от авторитетно жури в състав Кирил Домусчиев, Председател на Конфедерация на Работодателите и Индустриалците в България /КРИБ/; Виолина Маринова, Председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК; Никола Добрев, Главен изпълнителен директор на КЦМ 2000 АД; Н. Пр. Аник Ван Калстър, Посланик на Белгия; Севда Шишманова, Програмен Директор, Българска Национална Телевизия и Георги Господинов, писател.

Партньори в кампания „Да бъдеш Баща“:

Фондация „Асоциация Анимус“

Фондация „Български център за джендър изследвания“

Фондация „Джендър образование, изследвания и технологии“

Фондация „За Нашите Деца“

„Институт по социални дейности и практики“

Фондация „ЛАЛЕ“

„Национална мрежа за децата“

Фондация „Приложни изследвания и комуникации“

Асоциация „Родители“ (координираща организация)

„Център за изследване и политики за жените“

За допълнителна информация:

www.mencare.bg

https://www.facebook.com/GordTatko

Национален координатор: Деян Петров

Телефон: 0879 509 548

Имейл: contact@mencare.bg


[1] Трите проекти отличени с приза „Проект на годината 2014“ са:

  • 1.Национална кампания „Да бъдеш Баща”, която се изпълнява от обединение от 10 НПО с коориднираща организация Асоциация „Родители”;
  • 2.„Спиране на процеса на маргинализация на ромите в гр. Кюстендил, България, чрез създаване на модел за развитие на общността” на Ноу-хау център за алтернативни грижи за деца, НБУ;
  • 3.„Подобряване на качеството на социалните услуги чрез активна политика за фондонабиране, участие на общността и изграждане на публичен имидж” на Сдружение Еквилибриум, Русе.
Към новини