“Говори открито срещу домашното насилие“ с първа награда за „Маркетинг, свързан с кауза“ на БФБЛ

Кампанията на AVON „Говори открито срещу домашното насилие“ беше отличена с първомястов категория „Маркетинг, свързан с кауза” в рамките на 12-тото издание на Наградите за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите. Проектът се пребори със силната конкуренция на още 14 кандидатурина компании, които рекламирайки свой продукт, декларират подкрепата си за определена социална кауза. Престижното първо място беше връчено от Даниела Везиева, заместник-министър на икономиката, на Деница Желязкова, мениджър ПР и реклама на AVON за регион Балкани.
05/03/15 16:25

AVON е компанията за жени. Нашията мисия е да правим жените красиви, здрави и финансово независими. Но най-голямата сила на нашата общност от вдъхновени и успешни дами е да се мобилизираме в името на социално отговорните каузи, които са част от ДНК-то на AVON.Такава кауза е ботбата с домашното насилие, която превръща в жертва всяка четвърта българка“, сподели Деница Желязкова.„Наградата е признание за усилията на хилядите Представители на AVON, които през 2014 г. набраха средствата, за да отвори врати нов кризисен център в помощ на жени и деца, жертва на насилие. Той се намира в Димитровград и е най-голямата подобна институция на територията на Югоизточна България“, допълни тя.

Домакин на годишните награди на БФБЛ беше Президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев. Сред гостите на събитието бяха редица заместник-министри, топ мениджъри на водещи български медии и представители на най-изявените в сферата на дарителството компании.

В рамките на четвъртото си издание „Говори открито“ успя да набере сумата от 50 000 лв., която ще подпомогне дейността на кризисен центърв Димитровград за жени и деца, жертви на тормоз. Това стана възможно благодарение на масирана информационна кампания, която показа истинското лице на домашното насилие, благодаряние на актрисата Деси Бакърждиева. Посланието „Сложи си обица на ухото! Нека заедно спрем домашното насилие!“ постави в сърцето на комуникацията новия благотворителен продукт (обици), с покупката на който се реализира и дарението на средства в помощ на жертвите. Кампанията през 2014 г. заложи също на силна комуникация към Представителите на AVON, дигитална апликация с едни от най-известните български знаменитости, разпространение на информационни материали чрез служители на компанията и партньора в лицето на „Алианс за защита от насилие, основано на пола“.

За AVON

AVON, Компанията за жени, е водеща световна козметична компания с годишни приходи от 10 милиарда долара. Като един от световните лидери в директните продажби, AVON предлага продуктите си чрез над 6 милиона активни, независими Представители в над 100 страни по света. Компанията предлага декоративна козметика, грижа за кожата, парфюмерия, модни продукти и бижутерия в добре познатите козметични серии: AVON Color, Anew, Skin-So-Soft, Advance Techniques и други. Повече за AVON и продуктите може да научите на адрес: www.avoncompany.com, www.avon.bg, както и във Facebook групата на компанията – https://www.facebook.com/AVONbulgaria.

За кампанията на AVON срещу домашното насилие в България:

Кампанията „Говори открито срещу домашното насилие“ стартира в България през 2011 година като част от глобалната политика на AVON да подпомага жените да бъдат финансово независими, успешни и здрави. В борбата срещу насилието в дома, с което се сблъсква всяка 4та българка, компанията работи на две нива - чрез популяризиране на проблема и чрез набиране на средства. За кратката си история „Говори открито“ успява да направи дарения на обща стойност 75 000 лв., с които са осъществени близо 1000 безплатни социално-психологически и юридически консултации за жертви на домашно насилие, а през 2015 г. ще бъде подпомогната дейността в кризисния център в Димитровград.Това се постига чрез продажбата на благотворителни продукти от т.нар. Синя серия. 100% от приходите от продажбата им се заделят във фонд, с който се подпомага дейността на основния партньор на кампанията - „Алианс за защита от насилие, основано на пола“.

За повече информация:

Елена Станева

PR Consultant

All Channels PR

Tел. 434 03 89, 855 80 83, 0879 163 251

E-mail: estaneva@all-channels.com

Юлия Златанова

PR & Advertising Specialist Bulgaria, Albania, Macedonia
AVON Cosmetics Bulgaria, Albania, Macedonia

тел.: 02/9765 915, 0882 164 915

Julia.Zlatanova@avon.com

Към новини