„БАЩА ЗА ПРИМЕР“ СЕДМИЦА НА БАЩАТА 2015

Примери има за всичко и всеки е пример за нещо, а за всяко дете най-важен е примерът на близките хора. Използвай най-голямата си сила – да бъдеш баща!
06/11/15 15:59

Между9 и 15 ноември 2015 г. в цялата страна ще се проведе третата Седмица на Бащата.

Надсловът на Седмицата на Бащата през 2015 г. е „Баща за пример“. Всеки баща или важен за детето мъже пример, през който детето изгражда представата си за света. Седмицата на Бащата предоставя още повече възможности за бащите и децата да бъдат заедно, да откриват света рамо до рамо, да споделят своята гледна точка и опит. Нека растем заедно с децата си и не забравяме, че ежедневно и ежечасно те учат от нас.

Кога?от 9 до 15 ноември 2015 г.

Къде и какво? Публични събития за Седмицата на Бащата ще бъдат организирани из цялата страна. Вижте програмата на отворените събития на Седмицата тук:

http://mencare.bg/sedmica-na-bashtata2015/

Със собствени инициативи в Седмицата ще се включат и много организации – училища, детски градини, неправителствени организации, компании и др.

Националната кампания „Да бъдеш баща“ води началото си от 2013 г., когато10 неправителствени организации се обединяват около целта общественото внимание да бъде насочено върху значимостта на бащината роля за пълноценното развитие на детето.

През изминалата „Седмица на бащата“ (ноември 2014) се включиха много семейства и над 100 различни организации от страната.

„Да бъдеш Баща” е част от световната кампанияза бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 35 държави на 5 континета. Целта наMenCare е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.

Обединение „Да бъдеш Баща“: Асоциация „Родители“ (основен координатор), Фондация „Асоциация Анимус“, Фондация „Български център за джендър изследвания“, Фондация „Джендър образование, изследвания и технологии“, Фондация „За Нашите Деца“, „Институт по социални дейности и практики“, Фондация „Лале“, Национална мрежа за децата, Фондация „Приложни изследвания и комуникации“, „Център за изследвания и политики за жените“.

За допълнителна информация:

Давид Кюранов, координатор

Тел.: 0879 509 548; 02/ 944 17 99

Email: david.kiuranov@roditeli.org

Към новини